Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

K35a34r34e64l 98H22a73n98č

31. 10. 2013 9:05

Se společností je to jako s člověkem. Zrod , dětství, dospívání, dospělost, stáří a smrt. Jak dlouhou dobu trvá dětsví nevím. Dvacet nebo padesát let? V novodobích dějinách prožíváme jen narození, dětsví a  smrt. Jsme jako děti, které vyrůstají bez rodičů, kteří zemřeli a máme na ně jen mlhavé vzpomínky. Zatím chodíme do školy. Doma  platí právo silnějšího a vládne ten, kdo nejvíc křičí, je vychytralý a mlátí do stolu. Občas příjde pomoct a poradit strýček, nebo tetička , ale o to moc nestojíme. My sami přece víme nejlépe co dělat. Vždyť už jsme velké děti.

0 0
možnosti
AK

A není to náhodou už stáří?

Celá řada amerických filmů hrozí nebo končí zánikem planety.

Ale ani hollywoodští scénáristé si zřejmě nedokáží představit konec kapitalismu.

Konec zeměkoule ano, konec kapitalismu ne.

To opravdu už nic jiného nepřijde?

Zbavili jsme se socialismu sovětského typu a je to dobře, ale že by mě kapitalismus nějak zvlášť euforizoval to nemohu říct.

0 0
možnosti
Foto

Dle mého názoru je problém i jinde. Vezměme si předvolební kampaň - jsou regiony, kde je hůře dostupné zdravotnictví, kde je špatná dopravní obslužnost, kde je vysoká nezaměstnanost atd. atd.

Navržení kandidáti zde v rámci kampaně slibují, že se zasadí o vyřešení těchto problémů. Jenže chyba lávky! Dostane se do Prahy a co? A nic! Jako člen určité politické strany podepisuje jakýsi vnitrostranický diktát, musí zapomenout na to, co slíbil a musí hlasovat jednotně. Demokracie je vláda lidu prosazovaná volenými zástupci... a tento princip je tímto znehodnocen.

Vymyslí se zákon a ať mi nikdo neříká, že pokud má strana ve sněmovně 45 poslanců, že všichni na to mají jednotný názor? Určitě ne, ale hlasovat musí jako jeden muž. A to je podle mne špatně. Pokud se někdo tomuto vzepře, je z poslaneckého klubu vyhozen, dost bylo případů. A tak to jde dál. Je všechno špatně, co vymysleli "modří", je všechno špatně, co vymysleli "rudí", rozum jde stranou. Ryba opravdu smrdí od hlavy a spousta nepořádku a špatností včetně připosranosti se rodí v "Praze". Vzhledem k tomu, že bydlím daleko od Prahy na západě Čech, tak to cítím dost intenzivně.

0 0
možnosti

Jenže ta "předposranost" je dneska bohužel morálně horší než za bolševika. Když tehdy člověk (mám tím na mysli běžného člověka, nikoliv politika) řekl pravdu, mohl přijít o hodně - o práci, o svobodu (někdy i o život), ale třeba jen o možnost postupu v práci či jeho děti o možnist studovat. Ale dneska? Copak jsou tu tisíce případů lidí, kteří byli vyhozeni z práce za to, že napsali třeba tady na blog odlišný názor od momentálně vládnoucí strany? Nebo že volí někoho jiného, než majitel firmy, kde pracují?

0 2
možnosti
AK

Faktická připomínka:

Tisíce případů lidí, kteří byli vyhozeni z práce, máme.

A ani nemuseli nic psát na blog...

2 2
možnosti
PK

Pan starosta je mužem nové doby, ale mluví v zrcadlové rodině jak straničtí funkcionáři za mého mládí. Nemohou všichni nebo většina podnikat - dispozice, charakter dnešní výroby či služeb, finance, ale to už bylo tisíckrát řečeno. Německo má relativně podstatně méně podnikatelů než my a země funguje. Doufám, že pan starosta nenabádá k dalšímu rozvoji švarcsystému jako "podnikání". Že jsou lidé obezřetní a odpovědní znamená u ODS (TOP) připosraní?

2 2
možnosti
Foto

hloupé tlachy člověka, který je živen státem. Schůzka s prezidentem není zločin, ten kdo na ni jde, není ještě apriori pučista.

0 5
možnosti
PK

Apriori ne, v tomto případě stopro

3 0
možnosti
JM

Zaujala mě ta poznámka, že Tejc je slušný člověk. Zřejmě to znamená, že slušný člověk pozdraví, neplive na veřejnosti a v tramvaji pustí sednout invalidu. Víc asi není potřeba.

0 0
možnosti
DM

Proč si myslíte, že zmenšit připosranost lidí je úkol pro školu? Proč ne pro rodiče? Proč si myslíte, že učitelé by měli být méně připosraní než rodiče?

0 0
možnosti
Foto

Kdyby problém tkvěl v pozůstatcích "bolševické kultury", bylo by to ještě dobré. Obávám se však, že je úplně jinde. Žádnou zásadní změnu bych tedy nečekala.

Ovšem co se týče projevování osobních názorů to nijak černě nevidím.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
MM

Neboj se a nekraď, nabádal prezident Masarik. Trh nás vychová, masíroval nám halvy Klaus a spustil privatizaci bez zákonů a na závěr všechny velkozlodějě omilostnil. Ze Zemana srší arogance, urážky, intriky, lež..., tak co se dá očekávat od těch vespod, když ryba smrdí od hlavy?

6 0
možnosti
AK

Myslím si, že máte pravdu.

Politici na nás kašlou, lžou nám a okrádají nás.

proč?

Protože se jim to vyplácí.

A dokud se jim to vyplácet nepřestane, nezmění se.

Tenhle příklad mají občané před očima. Když ochranka v obchoďáku chytí zloděje s láhví vodky, je to přece debakl. Kdyby jen tolik vykradl s kámoši z rozpočtu libovolný politik, byl by na pochvalu...

5 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.