Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Letiste Vodochody me hodne zajima. Rad cestuji a na rozdil od vetsiny evropskych statu se od nas k mori neda letecky dostat za rozumne penize (napr. prodlouzene vikendy). Myslim, ze zakladna Ryanairu ve Vodochodech by situaci zasadne zmenila. prinesla by na nas trh oziveni turistickeho ruchu, a to jak smerem ven tak i dovnitr. Vy pisete, ze je to letiste zbytecne. Ja myslim ze neni. Proc by jinak Ruzyne chtela stavet druhou drahu? Jo kdybyste rekl , ze je zbytecne postavit zcela nove letiste, to ano, ale ve Vodochodech vzdy letiste bylo a bude. Proc ho tedy nevyuzit? Ja chapu lidi, co bydli v prime blizkosti, ze je to stve. Samozrejme se jim zvysi hlucnost od proletajicich letadel. Ale vzdyt v tomto state zije nasobne vice lidi, kteri jsou denodenne vystavovany vysokym hladinam hluku a znecistenemu okoli. Chteji snad odklonit silnici, zbourat tovarny! Ve vetsine pripadech maji vsichni tito lide neco spolecneho. Maji pravo volby. Nikdo nikoho nenuti zit tam, kde je to pro nej nesnesitelne ... jinak, vzhledem k tomu, co o sobe pisete, bych takovy blabol neocekaval, michat do toho komunisty, socany, politiku ... pokud vas ten prostor a osudy zajima, mel byste argumentovat a pouzit pravo a ne spekulovat o prevlekani nekoho kabatu a zmenach nazoru

0 0
možnosti

Z27d73e85n64a 63K51o47č25í

10. 12. 2013 15:05

A vo tom to je !  Lidi a obce větší letiště ve Vodochodech nechtějí, podnikatelé ano. V Ostravě, Brně a Pardubicích zase všichni chtějí větší letiště a nikdo na to peníze dát nechce. Nakonec to dopadne tak, že zase celá Morava a Východní Čechy budou jezdit do Prahy k odletům na dovolené a pak se radostně vrátí zpět do Prahy. 

A když to Pentě nevyjde s letištěm, tak tam nakonec postaví rodinné domky.

Možná se Pentě  bude nakonec prodej pozemků na výstavbu  víc rentovat, než provozování letiště - a všechno kolem je možná jen past na blbce, protože počet letů v této republice nijak zásadně, aby se uživilo další letiště, stoupnout nemůže.;-)

0 0
možnosti
Foto

Podstatné je, že v tom prostoru žije 30 000 lidí, kterým se rapidně sníží komfort života, ceny nemovitostí jdou do háje už teď. I kdyby se lidé ze svých domků chtěli odstěhovat, nikdo je nekoupí. Penta tedy se souhlasem státu zprivatizovala nejen ten letištní plácek, ale 100 km2 životního prostředí jiných a to bez náhrady.

A těch slibovaných pracovních míst bude jen velmi, velmi málo a to v podřadných kvalifikacích. Odborné pracovníky si samozřejmě letiště přiveze odjinud.

Nemluvím ani o přetížení teplické dálnice, která svým dnešním hlukem už je zcela nesnesitelná.

Můj závěr je, že Krajský úřad hodil své obyvatele přes palubu. Úřady se vůli občanů vysmívají. Nu jistě, někdo někde asi upustil hodně tlustou obálku.

V současnosti je to jen boj s větrnými mlýny. (Ostatně ředitel Kačur se na jedné veřejné schůzi vyslovil ve smyslu: "To letiště tady bude, i kdybyste se pos*ali".

1 0
možnosti

M65í74l22a 89Š18u54l88a

10. 12. 2013 10:09

.. chtělo by to Petře nejdřív něco vědět o celé problematice provozu letiště a nečerpat jen z materiálů "Stop letišti Vodochody" .. 

.. je to na delší diskuzi, ale věřte, že kvalita života 30 000 (jak jste k tomu počtu došel nevím, Kralupy z toho vynechte, těch se to naprosto nedotkne) se nezhorší, proč si myslíte, že personál bude přivezen odjinud, Střední škola vychovává dostatek odboného personálu (letecké mechaniky) a i pracovní místa s nižší kvalifikací jsou snad dobrá, nebo ne? .. 

.. možná by bylo lepší obnovit výrobu vojenských letadel, to by se pak dalo skutečně mluvit o zhoršení kvality života dotčených obcí .. 

.. provoz na D8 se zas tak moc nezvýší a že je z ní randál, tak o tom mi nemusíte nic psát, to vím také, mám ji 400m od baráku a ač je 10 m pod úrovní terénu, není to příjemné .. mimochodem to letiště mám 1400 m od baráku a mimo vojenských letadel při motorování není provoz slyšet .. 

.. když si kupuji dům, tak si asi nejdříve zjistím, do jaké lokality se to stěhuji .. letiště funguje od roku 1953 a zažilo MIG 15, MIG 21, L 29, L 39, L 159 .. a to nikomu nevadilo? ...

0 0
možnosti
Foto

Je to prostě NIMBY (Not in My Back Yard)

0 0
možnosti
Foto

Jsem tupoun a neumím cizí řeči.  (a možná nejsem sám) Co to znamená?

0 0
možnosti
Foto

V ČB se město a jihočeský kraj snaží letiště zprovoznit. Moc se jim nedaří. Zatím tu velká letadla nelétají. Ale nálada obyvatel je podle mě (zatím) letišti nakloněná.

Ale kdo ho zaplatí a kdo sem bude létat? Jedině Rusové, na výlet do Č.Krumlova...

1 0
možnosti

M56í18l62a 44Š87u42l57a

9. 12. 2013 17:15

.. musím vám sdělit jednu novinku .. MŽP vydalo souhlas s EIA, tam stanovilo něco přes 100 podmínek pro uskutečnění a provozu záměru, všechny ty podmínky byly již součástí projektu ..

.. takže už zbývají jen ty maličkosti vedoucí k vlastní výstavbě a modernizaci LKVO (letištní koridor Vodochody) a tam se může KÚ asi jen dívat .. schvalování spadá pod stavební úřad města Klecany, které nejsou ve spolku "my tu chceme mrtvou zónu", vlastně se to oficiálně jmenuje "Stop letišti Vodochody" , což je pro nás, kteří také v okolí letiště bydlíme, dobrá zpráva ..

.. není samozřejmě chybou LKVO, že developeři vybudovali v okolí letiště paneláky na placato a nafrněný pražáci to koupili s tím, že jsou na vesnici, kde ani slepice nezakvoká ..

.. co se svým majetkem chce udělat majitel je jeho věc, pokud tím nebude porušovat zákony .. o tom skutečně strana a vláda .. a mohli by jim i něco líbat, protože zde vznikne spousta pracovních příležitostí ať přímo, nebo jen těch návazných ..

.. takže lži a farizejství tu vypouštíte jen vy ...

0 1
možnosti

"... od té doby proti výstavbě letiště bojují, protože je v těsné blízkosti letiště Ruzyně vlastně zbytečné ..." - Nastesti uz cca. 14 let o tom, co je a neni zbytecne, nerozhoduje okresni vybor strany, ale majitel pozemku.

0 0
možnosti

Letiště ve Vodochodech vůbec není zbytečné. A jsou pro to hned dva závažné důvody:

 

1) budu to mít asi o hodinu blíž (teď si obvykle jízdu na Ruzyň vyžeru komplet i s frontou na nájezd na D8 ve Zdibech, frontou před mostem Barikádníků, frontou v Korunovační, frontou v Milady Horákové, popojížděním na Evropské),

2) bude konkurovat Ruzyni, kde nevědí, kolik by si ještě řekli za poplatky a parkování, nepustí tam slušné taxikáře, kafe tam stojí stovku a další známé libůstky.

4 0
možnosti
Foto

Všichni chceme mít všechny výdobytky nové doby, ale odmítáme je mít v těsné blízkosti bydliště, takže všem vyhovět nebylo by nic. V případě letiště nejde ani tak o námitky obyvatel v okolí Vodochod, ale o to, že bude brát kšefty Ruzyni a žádným přínosem pro Česko nebude.

0 0
možnosti

Z31d78e49n62a 29K37o68č28í

9. 12. 2013 16:25

Ostrava a Brno, možná i Pardubice by se rády rozrostly na úkor Vodochod ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS