Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Evropa končí průlivem La Manche. Pak jsou určité ostrovy, které nejde zařadit ani na jednu stranu a za Atlantikem je podivná kultura, ke které vůbec nepatříme, ačkoli je nám to neustále cpáno.

9 4
možnosti
MK

Ta kultura se za tím Atlantikem objevila jak? Pro vás není žádný blábol dost blbý, když jde o kopanec západním směrem... Jestli se cítíte být kulturně spřízněn s orientem, tak prosím - dvěře jsou otevřené.

3 3
možnosti
PS

<Zapomeňme proto na české sny o nějaké třetí cestě, sny o ekonomicky a politicky nezávislém a plně suverénním Česku.>

Nesouhlasím:

Ekonomicky a politicky jsou všechny státy závislé na všech, zvláště nyní. Ale proč bychom nemohli existovat v Evropě svobodných států? Suverenita není vyprázdněný pojem, je důvod o ni usilovat (více na http://www.szr.cz). Toho se totiž bojí naši tzv."spojenci", abychom se nevrátili na výsluní, podobně jako před rokem 1938. Určitě se ale zmátoříme, chce to uskutečnit přeměny a na ně má nová generace. Myslí a jedná líp, bude líp.R^

6 10
možnosti

Dokáže si rozumný člověk představit, jak Německo  pouští ČR,  kam nainvestovalo  stamilardy  Euro a v pohodě  je  inkasuje  zpět ?:-)

Navíc tvoříme nárazníkovou zónu a  zásobárnu levné a  relativně  kvalitní pracovní síly.

Nepíše se rok 1945.

Takové úvahy  jsou dnes na místě  u Ukrajiny , Rumunska a Běloruska.

Autor  si myslí, že jsme úplní idioti a  že nás může strašit jak malé děti.

5 8
možnosti
Foto

Nemecko Vas drzi? Nic neni citlivejsi nez kapital a kdyz nekde investori vetri nejistotu, prestanou investovat a stahnou kapital a to je pak pro prislusnou zem hodne spatne.

9 1
možnosti
DP

Díky za přínosný článek. Kdyby se někdo ptal mě, řekl bych mu, že vidím budoucnost jedině v přičlenění Česka k Německu coby dvou spokových zemí.

6 11
možnosti
DP

PS.: A že by to znamenalo omezení češtiny? No a? Jazyk jako jazyk, žádný není horší ani lepší než jsou ty ostatní.

3 12
možnosti
JT

EU je zlo. NATO a volny obchod je to, co potrebujeme, ne dalsi bic nad sebou.

11 13
možnosti
Foto

Nějak mi ten text vzdáleně, spíše jako ozvěna, připomíná projevy E. Moravce.

8 3
možnosti
Foto

Dobrý článek, věta že "České země jsou dlouhodobě součástí západoevropského civilizačního okruhu. Pokud tam chtějí zůstat, musí proto něco udělat" uhodila hřebík na hlavičku. Jestli bude demokratické Německo vedoucí silou nějaké budoucí středo a zapádo-evropské celní unie (a obranné dohody) - a nabídne členství České rep. - nebude to špatná volba. Ruská ochrana je drahá - politicky, kulturně, hospodářsky. Jestli se o tom země bývalého Východního bloku dosud nepoučili, budou se možná muset učit znova... Nesouhlasím jen s definicí Jalty coby dohodou o rozdělení Evropy - muj názor zde: http://www.oamerice.com/2013/02/jaltska-konference-pripad-neopetovane.html

14 4
možnosti
PV

P17e61t25r 19V21l85c80e65k

8. 2. 2014 23:13

nicméně je v odkaze zmínka, že Stalin nakreslil mapu Evropy se sovětskou sférou vlivu, která platila do roku 1989..........:-P

3 0
možnosti
VS

Komický autor popleta straší Ruskem. Na to jsem zvyklý pouze od pravicových stran a pouze před volbami...Pan autor asi zapomněl na to, že se píše rok 2014, SSSR již téměř čtvrtstoletí neexistuje, ČR je členem NATO, EU...Takovému strašení uvěří jen prosťáček...no možná ani ten ne.

11 14
možnosti
JH

J57a15n 77H16u39r65k39a

8. 2. 2014 19:46

vzhledem k těžko pochopitelnému nekonání státu vzhledem k velkému narůstajicímu rusky mluvícímu přistěhovaleckému etniku pro vaši informaci opravdu hrozí že mateřský stát vyhlásí ochranou doktrínu k zajištění práv svých občanů v cizí zemi a uvidíte tu melu...a co si budeme namlouvat už si připadáme v naší zemi jako turisté v Rusku nikoliv naopak...a té ekonomické síly z našeho koláče v jejich rukou...opravdu jde mráz ...

8 5
možnosti
PV

P34e42t65r 88V28l32c75e51k

7. 2. 2014 14:17

Režimy v Evropě jsou závislé na velmocenské politice a je potom na lidech malých národů, či se postaví na stranu dobra či zla........v roce 1948 se všechny země mezi Německem a Ruskem staly bolševickými a v roce 1989 se od tohoto systému odpojily.....není to o vůli lidí v těchto státech, síly, které o tom rozhodovaly byly silnější než oni (i když si mnozí myslí, že jsme si svobodu vybojovali sami, svobodu ztratili sami apod).......vždyť např. Řecko po válce chtělo být z většiny vůle lidu levicové, ale Anglie chtěla jinak a tak se Řecko připojilo k Západu.....fakt si nehrajme na něco, co nejsme.

4 1
možnosti
JS

J12a75n 68S56e22m49i27k

7. 2. 2014 14:58

tak treba Finsko nechtelo po valce byt komunisticke, a taky nebylo ;-)

S tim Reckem to bylo troche slozitejsi, mimochodem, nez ze "chtelo z vetsiny vule lidu byt levicove". Probihala tam regulerni obcanska valka, a "vetsinova vule lidu" urcite levicova nebyla.

4 1
možnosti
VS

Zase strašení Ruskem...Pane Bože, to jsou ale slinty...8-o.

7 9
možnosti
KH

Slinty, neslinty - rusáky jsme tu "pár" let měli. Tak co bychom se jich báli, že. Ale pozor bychom si na ně dát měli. Politika je svinstvo.

7 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.