Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J58a71n 24S33e13m15i36k

7. 2. 2014 11:37

Autor projevuje zasadni nedostatek vize.

Ja by jsem napred pripojil Nemecko jako protektorat, a pak by jsme spolu s Polaky  vyridili Rusko.

A je po problemu.

2 0
možnosti
PV

P76e46t17r 10V38l80c84e78k

7. 2. 2014 8:17

Celá autorova polemika je dle mého názoru blábol.......vždy, když se měnily politické systémy mezi Německem a Ruskem, proběhly ve všech zemích současně a obyčejných lidí se v podstatě nikdo neptal, i když Češi mají tendenci tvrdit, že o tom rozhodovali lidé uvnitř těchto zemí.......a pokud vím, jsme součástí EU a NATO.  Sice se hrdě hlásíme k Západu a historicky tam i patříme, ale nenamlouvejme si, že jsme s ním rovnocenný partner.  Západ nás vnímá jako chudší region,  trochu něco jak my vnímáme např. Ukrajinu.

8 5
možnosti
JV

Politicke systemy probehly vsude soucasne ?? Jako nacizmus? Lidi se nikdo neptal ? To jako nemeli svoje predstavitele? Chtel byste, aby u vas nekdo zazvonil a ptal se ??

1 2
možnosti
JK

Ale fuj, zase jen černobílé vidění. Buď a nebo..  EU = RVHP II, a stejně mizerně skončí ! 

Zahraniční investice ve Francii se hroutí  - http://jdem.cz/9mnb4 ..... Euro  zničí  Evropu? - http://www.les-crises.fr/chemin-de-croix-europeen/  ...

Prognózy na průběh krize eura - http://jdem.cz/9mkw5  ... 

Schäuble chce začít nový parlament v zemích eurozóny - http://jdem.cz/9mgx6  ... 

Fenomenální lži - http://jdem.cz/9mku7  ... 

Pochybnost o úředních statistikách: Německé tajemství - Boom - http://jdem.cz/9mg24 .. Německo: fenomenální boom? - http://jdem.cz/9mkt8 ...  Platy politiků v EU: EU je nejbezpečnější daňový ráj na světě - http://jdem.cz/9jwn9 .. Studie: evropské banky potřebují 770 miliard eur - http://jdem.cz/9jdn5 ... Strach z krachu - od zavedení eura je v oběhu čtyřnásobná hotovost - http://jdem.cz/9jdp8

1 6
možnosti
RM

Ano jsme na sporném území mezi Ruskem a Německem. Ale dnes vojenská síla země rozhodně není dána počtem obyvatel. Situace, kdy země která postaví více mužů s mečem nebo s kalašnikovem tak vyhraje - to je už dávno za námi. Dnes rozhoduje technika. A hlavně rozhoduje psychika - pokud budeme mít poraženecké názory jako má autor článku tak budeme v područí ať z východu nebo západu.

Jsem rád, že máme vlastní jaderné elektrárny, jsem rád, že naši vědci v tomto oboru patří mezi světovou špičku. Nyní je potřeba udělat poslední krok - opatřit si jaderné hlavice a příslušné nosiče. Pro obranu naší země bohatě stačí 20 hlavic a okolo 500 nosičů (klamné cíle). Izraelci mají méně obyvatel než my a hravě to dokázali. Pořizovací cena není zas tak vysoká. Pak si nás nikdo okupovat nedovolí a můžeme dělat vlastní politiku.

Ano, porušíme tím nějaké mezinárodní smlouvy o nešíření ZHN ... ale podívejme se do historie (třeba k Mnichovu) - byly nám ty smlouvy k něčemu?

5 3
možnosti
JV

A ja, protoze nejsem idiot jako ty, bych na tebe shodil v nestrezenem okamziku tech atomovek 50!  ;-D

3 2
možnosti
EP

Hitler také tvrdil, že nás jediný ochrání před Rusáky

3 1
možnosti
Foto

....a byl tu ještě někdo jiný, kdo by s Rusem bojoval?

0 0
možnosti
KV

Musíme, musíme, musíme...  Proč musíme? ... Tak blízké vztahy s Německem (jako Rakousko) mít opravdu nemusíme, protože ani nemůžeme. Je tu přece jen nějaká jazyková bariéra. Anebo  byste chtěl zrušit i tu? - Djó tak....

Ale PONĚMČOVÁNÍ už tu bylo !  :-( ... A nic dobrého z toho nevzešlo. Jen se někteří Češi začali pivažovat za "lepší" Čechy, když mohli demonstrovat, jak umí šprechtit ! Rv

To chcete? - Já tedy NE.  :-/

6 9
možnosti
VN

Já se domnívám , že Češi mají k Rakušanům mnohem blíže než například ke Slovákům..i přes jazykovou bariéru. Přeci jenom ta společná minulost byla delší....

8 2
možnosti
JK

EU o rozšíření řecké půjčky na 50 let - http://jdem.cz/9m644

industrializace Evropy - http://visual.ly/re-industrialisierung-europas

Nejnovější fakta a čísla k Evropskému průmyslu: nová infografika vykresluje úpadek evropského průmyslu. 

Řešení pádu banky pád během víkendu: šílenství EU v diagramu  - http://jdem.cz/9mky8

Euro  ničí  Evropu? - http://www.les-crises.fr/chemin-de-croix-europeen/

Část 2: Vítězové a poražení krize eura v klubu nejbohatších zemí - http://jdem.cz/9msj6 Prognózy na průběh krize eura - http://jdem.cz/9mkw5

0 1
možnosti
Foto

Vazena pani Kaniokova, Vy hodne ctete a ja jsem si Vas vazila, pro Vase vedomosti,ale tim, ze jste dala plus panu Chrastkovi, ktery me obvinuje ze zastavani fasisticke ideologie a podpory koncentracnich taboru,jste mi uplne vyrazila dech. Pan Chrastek je podle me ponekud pomateny, ale od Vas bych si prala vysvetleni.

2 1
možnosti
AK

My patrime at se to libi mebo ne do sfery zemi byvaleho Rakousko-Uherska.  Tam patrime my, Rakusane, Slovaci, Madari, Slovinci  a Chorvati.  V techto zemich by se mela znovu budovat soudrnost, protoze je nam to dane jak geograficky, historicky, krestansky, tak i po etnicke strance kdyz se oko trochu zamhouri.  Nejsme Nemci, nebo Rusi, jsme ten stred mezi vsim.  Nacionalisticke deleni v 19. stoleti  toto vse rozbilo, jazyk neni to nejdulezitejsi, duklad se vzdy prikladal na zemi at se mluvi jak chce.  Pravda ale zustava, ze to je kde opravdu patrime.

14 1
možnosti
KV

Já myslím, že nejlépe by nám slušelo, kdybychom pěstovali ty nejlepší V vztahy se VŠEMI našimi sousedy - ovšem bez toho, že bychom propagovali něco jako křísení starého Rakousko-uherska! .....  ;-D ;-) R^ ... Tak nějak ve stylu Karla IV.:  Vědomi si svých kvalit, před nikým se ani nepovyšovat, ani neponižovat.  R^ [>-] EU

6 0
možnosti
JK

Vážený autore, viděla jsem v západním tisku plán na EU regiony, a buďte ujištěn, že naše skupina vých. zemí rozhodně není počítána k Německu. Zaboha te´d ten článek nemůžu najít, Ale bylo to na 4 nebo 5 zón - první - Island a skandinávské země, druhá - země Beneluxu, další členění nepamatuju, ale my, východ, jsme byli v jedné skupině s Řeckem..

Každopádně EU = RVHP II., a stejně skončí.  EHS bylo dobrým projektem, ale EU je absolutní katastrofa !  Socialistickým regulačním šílenstvím, jednotnou měnou a politickou korektností Evropu prakticky zničila !

8 1
možnosti
JK

Závidím vám vašu naivitu. Brusel hovorí Česku a Slovensku, čo môže a čo nemôže robiť, čo sa môže učiť na školách a aké zákony sa môžu prijímať. Uvedomili ste si, že väčšinu zákonov schvaľovaných v českom parlamente má pôvod v Bruseli a len sa viac-menej prispôsobujú českému prostrediu? Považujete toto za nezávislosť, z ktorej sa tak tešíte?

Myslím si, že bruselská propagandistická úderka odviedla u vás veľmi dobrú prácu.

Francúzi nevedia definovať, kto je to Francúz, vo Veľkej Británii viac ľudí navštevuje mešity ako kostoly, v Nemecku sa neodporúča do niektorých štvrtí obývaných Turkami vôbec chodiť, v Rakúsku dôchodca dostane pokutu za to, že seká trávu kosačkou v blízkosti mešity,vo Švédsku a Nórsku je niektorých škôlkach deti majú zakázané používať slová "on,ona,chlapec,dievča" kvôli genderovej rovnoprávnosti, v Taliansku Brusel zakázal kríže na školách a v úradoch (po protestoch potom zákaz odvolal),v Anglicku musel starší manželský pár zatvoriť svoj malý hotelík len preto, že odmietol ubytovať v jednom pokoji homosexuálny pár (to isté uplatňoval aj u heterosexuálnych párov, pokiaľ neboli manželia). Toto považujete za európsky raj? Ste spokojní, že parta bývalých komunistov a maoistov (ktorých navyše nikto nevolil) nariaďuje 500 miliónom ľudí v 28 štátoch, čo a ako majú robiť?

Nespomínam si na nejaké rozumné slová či vízie z Bruselu v poslednom čase. Ale spomínam si na viaceré Putinove myšlienky, s ktorými sa plne stotožňujem. 

Ján Čarnogurský už aspoň 10 rokov hovorí, aby sme udržiavali dobré vzťahy s Ruskom. Pretože Rusko raz zachráni európsku civilizáciu. Najskôr som to považoval za výplod chorého mozgu. Ale keď vidím, čo sa v EÚ deje, aké nezmysly blbečkovia v Bruseli prijímajú a členské štáty to MUSIA akceptovať, tak mu dávam čím viac za pravdu.

Také blbosti ako Brusel nerobili ani komunisti z RVHP. Keď mali Poliaci hospodárske problémy a prázdne obchody a Čechoslováci boli na tom neporovnateľne lepšie, nariadila Moskva Prahe, aby Poľsku poslali miliardy?

12 6
možnosti
JK

Rusku nevěřím ani pozdrav, Putinův projev je jen využití bruselských nesmyslů k dobré sebeprezentaci. Nechci být Rusku "blíž" ani náhodou. Ovšem přesně totéž nechci s Bruselem. Buďto se EU vrátí k principům EHS - každý za své, i se svými dluhy... nebo se rozpadne.  Animozita mezi evropskými národy narůstá docela hodně, a budeme rádi, jestli to neskončí krví..

9 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.