Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K28a23r48e61l 59R31a31d35a

5. 2. 2014 21:10

V našem zájmu není rozpad EU, ale její demokratizace. A Ruska bych se nebál. Jak se vyvíjí situace ve světě, bude v dohledné budoucnosti těsným spojencem EU. Polarizace sveta se začíná měnit. Dřív to byl východ  -  západ. Do budoucna to bude sever -  jih. My v tom mnoho udělat nemůžeme.zase jsou to síly, které jdou mimo nás. Můžeme se na to jen připravit.

1 2
možnosti
VN

Polarizace světa nebude mezi severem a jihem , ale mezi Asií a zbytkem světa. Rusko ma také velmocenské ambice , ale jde na tu kolonizaci světa poměrně buranským způsobem typu ... tobě dáme plyn zadara a naopak tobě jej budeme prodávat za trojnásobek.

To Čínani jsou jiný kalibr.. Koupí fungující firmy a s nimi i například technologie. Před rokem jsem měl šok , když jsem zjistil že německý velký výrobce autozámků Kiekert už není německý , ale čínský..

5 0
možnosti
JZ

Vynikající článek, a na řev rusofilů a milovníků Kremlu není třeba brát zřetel. Oni jsou za to z Moskvy placeni. :-)

6 4
možnosti
JC

Váš stav považuji již definitivně za nevyléčitelnej.;-D

5 6
možnosti
AK

Já bych klidně navrhoval i neutralitu a model, blízký Švýcarsku, ale....

copak to vůbec se zdejší rudou sebrankou a postsovětsými agenty lze?

6 4
možnosti
RS

Proč máte představu, že lezení někomu do zadku, znamená automaticky prosperitu?

4 0
možnosti
ZH

A proč by zájem o prosperitu měl automaticky znamenat lezení do zadku?:-)

2 2
možnosti
MN

Od roku 1993 do roku 2004 jsme byli suverénní zemí, mnoho našich občanů cestovalo po celém světě, mnoho našich firem obchodovalo jak s východem tak se západem... co je sakra nereálné na myšlence, že to tak mělo zůstat?

Já se měl před deseti lety líp než dnes. A spousta lidí co znám to má podobně. A nezpomínám si, že by naše země tenkrát skomírala a potřebovala spásu zvenčí... lezení do zadku cizím byrokratům nám nikdy nepomohlo a nepomůže.

25 6
možnosti
JV

Dejte uz vy dedkove pokoj s temi recmi jak drive byvalo lepe. Pry v 90. letech, a predtim jeste lip, "dobre uz bylo" atp. Trpite senilitou a ztratou pameti !!

7 10
možnosti
AC

Pojdme si naopak vytrit zadni cast lidskeho tela s nimi. Pojdme obchodovat s obema stranami a konecne se sakra po tech desetiletich narovnat. Uz me nebavi porad poslouchat, jak jsou tihle zli a tihle zlejsi a vybirat si ty min zle, podle toho jak, nekdo rekne. Chci mit stat, na ktery budou jeho obcane hrdi, ja chci byt vic hrdy na to, ze jsem Cech.

Jsme hranice mezi vychodem a zapadem a nemeli bysme se pridavat ani tam ani tam, protoze nas NIKDO z nich nezachrani, v pripade nejakych tahanic budeme prvni na rade. Muzeme se spolehnout jedine sami na sebe.

Nejdele neziji bojovnici, ale obchodnici, protoze obchodniky potrebuje kazdy.

8 1
možnosti
MZ

Vcelku souhlasím až na to, že bychom neměli být v žádném společenství. Naopak pokud budeme stabilní součástí většího celku, pak si nikdo nedovolí handrkovat o náš osud.

2 2
možnosti
Foto

Výborný článek, karma. Z mého pohledu zejména přeposlední a poslední odstavec pro potřebu řídících orgánů státu.

4 1
možnosti
Foto

Absolutně nesohlasím s takovým kapitulantstvím zastaraléh typu.

Hájení suverenity není žádnou třetí cestou, ale cestou jedině možnou.

A zaspal jste dobu. Už není jen Německo a Rusko, ale i Čína a další novodobé velmoci. I s nimi bychom měli vést nezávislou - především obchodní - politiku. S partnery se neválčí.

[>-]

7 5
možnosti
ZH

Teda paktovat se z Čínou? Není to trochu z ruky? ;-D

2 1
možnosti
MK

Problém: Iracionálna Germanofóbia českého obyvateľstva.

Nechápem ju. Rovnako ako asi oni nechápu maďarofóbiu slovenského obyvaťeľstva.

1 2
možnosti
Foto

Nechápete...to je přesně ono!Rv

3 0
možnosti
JH

no hlavni problem je, svete div se.........NEMAME BOJESCHOPNOU ARMADU (tedy ve smyslu obrany, ale totalni, ne casti republiky).....a od tohoto se odviji cela zahranicni politika......kazdy si s nama muze leda vytrit ......, staci zadupat a my poslusne zajedem do boudy

2 3
možnosti
MP

Proto se rušily armády ve všech státech EU a jsou jen profesionální základny. Proto se buduje společná armáda EU. Nějak mi to připomíná vojska Varšavské smlouvy...

0 4
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.