Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel i toto téma bylo zneužito k štvaní vůči PREZIDENTOVI a to velmi demagogicky a na úkor mentálně postižených.

Myslím, že následující příspěvek s tématem velmi souvisí ... a k celistvému pochopení jsou důležité mé první 4 příspěvky v komentářích pod videem - https://www.facebook.com/pavel.diatel/videos/vb.100002878943191/808706552568635/?type=3&theater

0 0
možnosti

Další pokus v rámci EU zabředlé do neomarxistického bahna.

Vám karma. R^

1 0
možnosti

Víte, ve Francii, Anglii, Itálii a dalších západoevropských zemích, je cca 30 % dětí, které nikdy nechodily do školy. Neprošly nikdy školským systémem a tedy nejsou evidované. Však také v těchto zemích velmi málo dětí navštěvuje tzv. "zvláštní školy" a tak se tyto země mohou chlubit, jak málo "zvláštních škol" mají. A že u nich tzv. inkluze je naprostou samozřejmostí. ALE MAJÍ JEN 70% dětí,které prošly školským systémem. Toto číslo už se ale nikde neuvádí. U nás je 99,9 % dětí,které školským systémem prošly a přinejmenším umí číst a psát. Tedy mají větší šanci na pozdější uplatnění na trhu práce a tedy BUDOU PLATIT DANĚ a budou se podílet na financování důchodového systému. Tedy, v konečném důsledku, jsou speciální školy LEVNĚJŠÍ, než celá inkluze, která vyprodukuje ohromné množství neúspešných, kteří budou znechuceni a deprivováni svými školskými neúspěchy a v závěru jednak budou mít horší výsledky, než kdyby byli pod speciálním školstvím a jednak sebou stáhnou spoustu dalších, kteří se tzv. povezou, když na ně pedagogové v "obyčejných" školách nebudou mít čas prostě proto, že jeden dva vyloženě slabí žáci ve třídě budou vyžadovat veškerou jejich pozornost. Učitel ve třídě s ostatními žáky nebude moct pokračovat v náročnějším učivu, dokud. to jednodušší nezvládnou všichni, protože ti vyloženě slabí "inkludovaní" žáci prostě nebudou schopni jít tak rychle. A budou buď zaostávat čím dál tím víc, nebo učitel "zvolní tempo" a tím pádem poškodí všechny ostatní.

1 0
možnosti
Foto

No ony by kvalifikované síly na asistenty pedagoga byly, ale který svéprávný člověk s požadovaným vzděláním by to šel dobrovolně dělat za 9000 měsíčně? Když je to místo mimo bydliště, tak půlku výplaty projezdíte... paní ministryně podle mě spadla z jahody a celé ministerstvo je banda ignorantů, kteří v realitě českého školství nebyli ani 10 minut, protože to je návrh od návrhu horší a horší.... celé školství jde do kytek díky nedostatku peněz a díky tomu, že střední školy bojují o prachy na žáky - díky tomu se na SŠ (maturitní studijní obory) pravidelně dostávají děti, které u nás na druhém stupni dělají třeba i 2 reparáty - co pak čekat od takových absolventů maturitního oboru??? Děckám je to pak jedno, že mají basu na výzo, protože "já už jsem přijatý, pančelko".... pak se ozve nějaká chytrá hlava v mezinárodní organizaci, že máme moc romských dětí na zvláštních školách a MŠMT už má bobky a geniální návrhy, které ty moudré hlavy umlčí....tohle slavné inkluzivní opatření nebude mít dlouhého trvání - je jen otázkou maximálně pár let, kdy skvělou paní ministryni vystřídá nějaký další myslitel, který v reálu českého školství nestrávil ani minutu, ale zruší to, takže děcka zase poputujou zpátky....

0 0
možnosti

P33e19t26r 22H60o15r25v69á34t

28. 12. 2015 16:25

Na některých SPC se dítě s jedničkou po první třídě neumí ani podepsat. Takže tento zákon možná činnost některých SPC oprávněně omezí, případně i zruší.

Naštěstí existuje něco jako privátní školství, které nespadá pod spádovost, takže normálním rodičům se nabízí i tato možnost.

Taková škola prostě dítě s LMR nevezme a státní bude muset.

Čehož samozřejmě v případě integrace LMR osobně pro svoje dědice využiji.

Jen je mě líto těch, co si to nebudou moci dovolit, nebo soukromá škola bude mimo dosah.

0 0
možnosti
Foto

Nicméně jeden pozitivní efekt tu bude - těm nadanějším se posílí sebevědomí, když budou sledovat jiné spolužáky. ;-D

Jinak karma!

0 1
možnosti
Foto

IMHO těm, kdo již dnes mají zdravé sebevědomí, ho netřeba posilovat, jakož ti, kteří ho nemají, ho nezískají ani tak.

0 0
možnosti
Foto

Ti nejhloupější se nenaučí ani to málo, které by mu „natloukli“ do hlavy na zvláštní škole, ti ostatní se naučí méně než dosud, k tomu se přidá multikulturní indoktrinace... a výsledek? Třeba takto:

http://www.cum.sk/v/Vytk/multikulti-silenost

2 1
možnosti

..... von blbca vždycky vyfackuje jeho vlastní nápad a v tomhle případě temu nebude jinak,- výřad přijde hnedle po prvním roce, kdo nezvládá trivium nemá šanci,- ..... a zodpovědnost má v tomto směru především rodič, který velice dobře ví na co jeho dítko má a na co nemá,- proto sám volí typ základní školy a možný směr dalšího vzdělávání,- inkluze nevyprodukuje z "opožděných" dětí ani ten průměr, naopak, stane se pro ně noční můrou s dosud nepoznaným stresorem !

2 1
možnosti
Foto

1) Blbec je v tomto případě úředník. Jak ho, pěkně prosím, vyfackuje jeho vlsatní nápad?

2) „výřad přijde hnedle po prvním roce, kdo nezvládá trivium nemá šanci“ – Výřad?(*) Myslíte vyřazení ze školy ve smyslu vyloučení? Nebude smět propadnout, bude postupovat s pětkami na vysvědčení, nic se nenaučí, ale nikdo ho nebude smět „vyřadit“.

3) Jsou rodiče, kterým je to fuk.

4) „inkluze nevyprodukuje z "opožděných" dětí ani ten průměr“, ale „noční můrou s dosud nepoznaným stresorem“ se stane učitelům, kteří naučí žáky méně než by chtěli, protože je ti opoždění budou zdržovat.

---

„Výřad: slavnostní vystavení mysliveckých kořistí na poli (po honu)

(slavnost vyřazení absolventů školy/ kurzu, propuštění z akt. služby aj.)“

http://lidovyslovnik.cz/index.php?dotaz=v%FD%F8ad

0 0
možnosti
Foto

Naprosto sdílím obavy autora článku. Jde o nebezpečný experiment, který bude v konečném důsledku snižovat dostupnost kvalitního vzdělání pro náš malý národ.

Jde o nešťastný krok pro nadané i pro ty, kterým by stačily zmiňované praktické školy, kde jsou děti spokojenější, než když budou nuceny v osmé třídě počítat trojčlenku.

Je si třeba pamatovat ministryni, která toto prosadila a po krachu ji připustit maximálně do pásové výroby.

12 0
možnosti
Foto

Oni navíc tu trojčlenku nikdy nespočítají, nebudou v normální škole dělat nic a taky se nic nenaučí. Propadání zakázáno (max. 2× za celou školní docházku), a tak namísto toho, aby se v praktické škole naučili alespoň něco, bude výsledek v jejich případě nulový a v případě jejich spolužáků nižší. :-/

7 0
možnosti
Foto

když si k tomu všemu přidáte ještě multikulturní naředění dětmi utečenců, tak minimálně Polického děti čekají zářné zítřky

2 1
možnosti
Foto

;-D, to mne nenapadlo.....

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS