Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J82a92n 97R50á70ž

16. 4. 2020 17:33

Američtí politici jsou zřejmě tupci, když např. i guvernér Kalifornie odmítl Trumpuv plán na zahájení postupného uvolňování restrikcí a při tom už teď klesla výkonnost tamní ekonomiky o 30%. FED odhaduje, že pokles HDP bude větší, než byl v době "Velké krize" a při tom se tam takový panický strach z budoucnosti , jaký je slyšet od ekonomů u nás, nějak silně ve veřejném prostoru neprojevuje.

0 0
možnosti
JR

J75a61n 84R58á32ž

16. 4. 2020 18:17

Doplňuji aktuální zprávou: Množství amerických obětí koronavirové nákazy překročilo dnes hranici 31.000, počet nakažených se blíží 640.000. Oznámila to agentura Reuters na základě údajů shromážděných z jednotlivých amerických států. Podle statistiky americké Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) je nyní v USA počet mrtvých o polovinu vyšší než v Itálii nebo ve Španělsku a osmkrát vyšší než v Německu.

0 0
možnosti
MK

Karma. Pod tyto názory bych se klidně podepsal.

Je potřeba si zapamatovat, že tyto názory tady byly a připomínat je, až se bude řešit následná sekundární krize. Považuji za jisté, že dnešní politici-škůdci se budou chtít z následků svých činů vyvinit a nemělo by jim to být umožněno.

4 0
možnosti
PC

Osobně se ztotožňuji pouze se slovy K.Kryla. Jinak odborníci se ve svých názorech značně liší, někdy je však prezentují i účelově. Zatím mohou spíše nanejvýš pouze spekulovat, protože se obecně ještě dosud nic moc o koronaviru neví.

2 0
možnosti
PC

...se slovy K. Kryla, která uvádíte na konci článku

0 0
možnosti
Foto

Poněkud příliš ,,kdyby" a ,,asi". Ladislav Dušek z Ústavu zdravotnických informací a statistiky: ,,Není důvod Čechy strašit mortalitou Covid 19, zvládli bychom i 30 tisíc nemocných." . Co k tomu dodat. Zvládli. Tedy dnes. A jak třeba před měsícem, či dvěma měsíci, kdy ještě nebyla provedena potřebná opatření a kroky, čímžto nemyslím toliko roušky, atp.

2 0
možnosti
Foto

P.S.: Autor ,,operuje ,,kovidbublinou". Ale nezmíní skutečnost, že zde byla velká bublina i před ,,covidem". A to celosvětová. Ten jí ,,pouze" naplno odkryl.

2 0
možnosti
PD

no, já bych se všech těch popíračů a přirovnávačů k rýmičce zeptal na osobní zkušenost. Máte, nemáte? Co se tedy dobrovolně nechat nakazit a až potom vynášet nějaké soudy, jak je to pro koho nebezpečné nebo naopak bezpečné.

5 3
možnosti
OU
OU
Foto

Prozatím si můžete představovat, že si republika vzala na měsíc dovolenou, a to ještě jde.

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.