Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

no jo, ale když není u vesla Kalousek, nikdy tak vysokého deficitu nedosáhneme

3 2
možnosti

uz mame ohlasen deficit 300 mld., coz je bezkonkurencne historicky NEJVIC.

0 0
možnosti
Foto

Deficit bude určitě ještě vyšší, protože Babiš využije situace k dalšímu rozhazování, mající za cíl nákup nových voličů. Pod pandemii a nastartování ekonomiky se toho schová....:-)

3 0
možnosti

Velmi zjednodušeně řečeno, jsou dvě cesty. Nechat bohatnout lidi - nebo stát. Kalousek byl smeten proto, že řekl = "Nemáme na to". AB volí cestu opačnou, přestože na to nemáme, tvrdí = "Máme na to". Nelze nevidět, že z dob ještě před virem vítězí mantra - Čím více úředníků, státu s jeho přerozdělováním - Tím více blaha. Zcela zmizla osa - "Jsme v dupě, voda v podpalubí - pojďme ji pumpovat !"

Tady se vytváří fantas magorická vize, že čím více vody bude - Tím loď, lépe pojede ! Řada lidí sedí ve vyšších a vyšších palubách. Podivují se, co ti strojníci dole furt nadávají! Cosi melou o tom, že potřebují pumpy a jsou jim zase posílány jakési štosy podivných formulářů k vyplnění a podobné voloviny ... ! :-)

7 0
možnosti
Foto

R45o74m93a15n 91K88o61z46e49l

25. 4. 2020 22:10

Kalousek je naopak jeden z největších rozdavačů, před volbami 2006 se svou stranou prosadil velké zvýšení rodičovského příspěvku, stálo to navíc 14 mld a ještě se tím chlubil na billboardech. A jeho strana později pohořela proto, že už nemohla ukazovat plagát s K. Schwarzenbergem, to řekl Černín.

2 0
možnosti
Foto

Jaký deficit bude, neumí dnes nikdo odhadnout. Pokud je momentálně plánováno 300 miliard a nikdo neví, jak dlouho bude ještě přidušená ekonomika, tak já si dovoluji odhadnout 700-1000 miliard. A to už půjde o podstatu koruny. Z toho se stát bude moci vylízat pouze tak, že následujících 10-15 let bude velká inflace. No a bojím se, aby nakonec nedošlo i na to pověstné škrtání jedné nuly.

5 0
možnosti
Foto

Ale to je trochu přehnaný předpoklad, neboť HDP je taženo spotřebitelskými výdaji asi tak ze dvou třetin.

1 1
možnosti
Foto

Kdyby to vláda myslela s lidmi, kterým vládne, dobře, Seškrtala by výdaje s výjimkou důchodů. Propustila by 90% úředníků, zrušila daň z příjmů, z nemovitostí, daně z daní, DPH snížila na 10% a odstranila všechny restrikce bránící v podnikání. Myslím si, že tak do roka bychom překonali ekonomický růst z nejlepších let a do dvou až tří let bychom tento růst zdvojnásobili. Vládou už by sice neprotékaly takové miliardy, ale lidé by enormně bohatli a o vše by se začali starat bez vládní pomoci.

7 0
možnosti
Foto

A kolik ušetříte, když těm propuštěným úředníkům musíte vyplatit dávky v nezaměstnanosti? A je jich jenom tak 100 tisíc. A kde ti nezaměstnaní najdou práci v éře nastávající masové nezaměstnanosti?

0 2
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.