Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ad 1) Nejde o ochranu dětí ale jejich rodinného okolí a učitelů. Učitelé bývají často lidé okolo důchodového věku.

Ad 4) řeší se právě tím posláním prvního stupně do škol. Aspoň se uvidí co to udělá.

Ostatní body máte sice pravdu, nicméně myslím, že to kvůli tomu měsíci už nemá cenu. Protiargument, že v září to bude vypadat stejně jako teď uznávám, nicméně bude čas vyhodnotit jak to šlo tomu prvnímu stupni a případně se připravit na otevření škol pro všechny.

1 1
možnosti
Foto

Když sleduji okolí, připadá mi, že si na tento trend maminy rychle zvykly. Nedivím se, peníze přicházejí, o co je jich mémě o to nižší náklady jsou, tedy v tomto směru pohoda. Stačilo se jen úspěšně připojit na jeden ze školních programů a zbytek je na učitelích, kteří pomocí internetu přicházejí do domovů dětí s náhradní výukou a zadáním domácích úkolů

Jsou to spíše děti, které to již doma nudí, chybí jim kamarádi, školní příběhy, kterými je baví někteří spolužáci a také i jídelna, kde je mnohem větší výběr jídla jako doma a v kolektivu jim lépe chutná.

Ministr školství se v těch jeho opatřeních ztrácí, je to snad nejslabší článek vlády a všechny ty jeho ústupky, které během vykonávání své funkce udělal, jsou dětem více ke škodě, jako ku prospěchu.

Jestli se mu podaří zrušit i maturitu z matematiky, tedy jediný prostředek, který udrží ambiciózní rodiče a ty přestanou své děti, které mají špatný prospěch, tlačit do středních škol, tak bude zase plno nedostudovaných žáků na pracáku a zlaté české ručičky se vytratí, protože učiliště budou prázdná.

Je to kozel zahradníkem, tento človíček a bylo by třeba ho vyměnit za někoho, komu jde opravdu o uplatnění dětí, tedy o jejich dobrou přípravu během školní docházky a nebude vymýšlet nesmyslná nařízení, která mění ze dne na den tak, že se v nich nikdo neorientuje.Rv

0 0
možnosti
Foto

Zajímalo by mne, kolik dětí má zájem o vzdělání. Rodiče se mohou snažit, jak chtějí. Pokud dítě nemá interes, probíranou látku nepochopí a mozek ji neuloží na "hard disk". Prostě jedním uchem vejde a druhým vyjde. A je úplně jedno, jestli se narodil do rodiny vysokoškolské nebo s rodičům s nedokončených základním vzděláním. Jen v tom prvním případě budou rodiče víc frustrovaní, než v tom druhém.

0 0
možnosti
Foto

Bez výhrad souhlasím s tím, že to, že děti nechodí do školy prohloubí rozdíly mezi těmi, kteří jsou si vědomi významu vzdělání a těmi ostatními. Ukazuje se tím ale něco, co se možná ukázat má - nedostatečná funkce rodina a to, že se stát domnívá, že nedostatek "práce rodin pro sebe sama" nahradí penězi. (Nenahradí, svým způsobem jsou demotivující).

Jen by mne zajímalo - z čeho vyplývá to, že Covid 19 se z dětí na dospělé nepřenáší? Na to jsem nikdy nenarazila.

4 0
možnosti

Samozřejmě, že se přenáší. A v tom je největší skrytá hrozba. Epidemiologové fakt nejsou blbci ve vleku ANO...

0 0
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.