Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V současnosti probíhá takový řekněme projekt, kdy stát aby zdůvodnil svoji existenci se stále snaží zasahovat / vždy v rámci nějaké té velmi velmi solidární akce a podobných myšlenek / a naprosto ale naprosto uchvátit lidi pod svá křídla. Já už televizi 9 měsíců nesleduji ale když okolo televize jdu tak vidím co to lidem servírují a musim si sám sobě dát za pravdu. Není nic na světě co by místo státu nemohla řešit menší místní skupina občanů kromě války. Skoro všichni už to ví ale málokdo to může říct.  Stát se pomocí peněz, kterých už je méně a méně snaží lidi uplatit na svoji stranu.

2 0
možnosti
MB

A opět ten souboj s mýtickým státem, který svými chapadly... atd.

Ani slovo o tom, že stát je služba pro občany, v rozsahu, v jakém si to ti občané přejí.

Fascinují mne ty různé úvahy, co stát má nebo nemá dělat. Stát má a nemá dělat to, co si přejí jeho zákazníci. Stejně jako u jakékoliv jiné služby. Názory sociálních inženýrů, kteří vědí místo občanů, co má stát dělat, mne už začínají unavovat.

5 3
možnosti
JD

to je sice pravda, ovšem nerealizovatelná....stát svou byrokracii nikdy nesníží, pouze ji zvyšuje a jeho občané s tím nic nenadělají

4 0
možnosti
KC

Celá Evropa je příliš socialistická a pokud se to nezmění, jednou na to dojedeme. Povinností sátu není zajistit sociální jistoty, ale vytvořit podmínky k bezpečnému životu a umožnit všem, aby dosáhli co nejvýš.

12 0
možnosti
LB

třeba víte jak to udělat,aby všichni dosáhli těch nejvyšších met,pane Chrastino...tak šup,šup s návodem;-)

0 2
možnosti
Foto

Ten, koho zajímá pouze ekonomika, může být s vaším textem snad spokojen.

Ten, kdo vidí roli státu i jako instituce zajišťující míru svobody vyjádřenou zákony, ten ne.

Odvykačka pro občany? Pro voliče? Švýcarská justice upozornila i na jinou odvykačku a léčbu. Na terapii, která by umožnila občanům prožívat jinou důvěru ve stát. Možná i větší důvěru k těm, na kom leží rozhodování o míře onoho přerozdělování.

1 3
možnosti
Foto

Neptejme se co se líbí nám,  občanům. Ptejme se co dělá stát. Je to dobře když dělá to co se nám líbí ale musí se nás napřed jasně zeptat a ne si s námi jen tak hrát. Ale hlavně, musí vědět co je to demokracie a podle toho jednat. A ne jen slibovat a slibovat a pa jen to dělat co se mu hodí.

Stát ten škodí, pokud není denně bit. Ano, skutečně denně a hezky po hlavě bit. A tak to má v demokracii té pravé, tak po právu to má být.To říká pořád a ne pouze dnes - Váš Miflonides.

3 0
možnosti
JP

J93o43s10e43f 89P94o62t87r

24. 11. 2013 17:50

Stoprocentní souhlas! Dávám karmu !

3 0
možnosti
OK

souhlas - ale je to vina, nas obcanu, nebo je to vina statu, co si privlastnuje nad nami otrokarske pravomoci...mimochodem vsimni si dnes..maji vratit vericim kostely, klastery a par  (jde asi o tretinu) pozemku, co jim stat ukradl ... a jak zuri...

2 0
možnosti

to je opravdu velmi mimochodem. To s věcí moc nesouvisí. Mimochodem nesouhlasím s církevními restitucemi a pokud proběhnou budu požadovat na církvích mzdu za předky, kteří museli pro cirkev pracovat i když nebyli věřící ale měli strach aby je inkvizice neupálila nebo nerozmačkala v kole aby tak nějak změnili názor. PS sejdeme se na petrových kamenech

4 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.