Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No a co když je to takto ?

http://www.vasevec.cz/blogy/oc-jde-pri-ocernovani-ruska

nebo takto??

http://vimeo.com/83779719

každopádně s autorem v ničem nesouhlasím a jeho názory se mi zdají ideově manipulační

1 2
možnosti

Paroubkova VašeVěc jako důvěryhodný zdroj ;-D

1 1
možnosti

Důležité je, že máme ve vládě představitele strany a v čele prezidenta, kteří chodí na panáčka na ruslé vyslanectví.

3 3
možnosti

Chodí na panáčka na ruské velvyslanectví ... No Vy to musíte nějak znát, tu knajpu! Že Vy jste tam pečený - vařený, když tak znáte všechny štamgasty?;-) 

Dejte si studenou sprchu, mladíku, nebo se vyválejte nahej ve sněhu. :-)

1 1
možnosti
Foto

Tak i kdyby dnes z Ruska již žádné nebezpečí nešlo (i když vzpomeňme, jak křičeli, když se u nás uvažovalo o postavení amerického radaru), tak je třeba si uvědomit, že v dnešní éře globalizace, kdy si v počítači přes internet poslechnete rádio klidně z USA, Ruska, Číny či Německa, se nám ta naše Země krapet scvrkla a v takto pojatém prostoru již nejsou malé státy vidět. A ono ruku na srdce, a to jsem vlastenec, kdopak té naší krásné mateřštině kromě nás samotných rozumí? A teď si to srovnejte s angličtinou. Autorovi děkuji.;-)

2 0
možnosti

Tyhlety historky o tahanicich Ruska a Evropy me vzdycky jenom rozesmeji. Kazda doba ma sve problemy a jsou jine. Zatimco za Prvni republiky se resily hruzy navratu monarchie, skutecne nebezpeci byl fasismus. Zatimco se resilo, s kym bojovat proti fasismu, proplizil se k nam komunismus. Dnes nas tu strasi mrazem z Moskvy, ale skutecnym nepritelem je islamizace a jeji plizivy predchudce multikulturalismus. Tenhle problem ma jak Zapad (jen si to nepripousti) a Rusko (to uz ten problem resi stovky let). Rusko ma navic obri problem s Cinou. Pri prvni znamce slabosti by si Cina s dovolenim ci bez nej pujcila Sibir, protoze potrebuje misto a suroviny.

Pokud jde o islamizaci zapadu, ta je dnes barvena naruzovo pres multikulturalismus, ekonomicke a demograficke zajmy a takove ty kecy. Dopadneme stejne jako JAR: Nechame problem postupne narustat, az bude neresitelny. Uvarime se v pozvolna ohrivane vode jako ta povestna zaba. Uz se muzeme tesit, ze dalsi valky v Evrope budou mezi shia a sunni. Z Evropske kultury nezbude ani zblo. Islam starsi kultury absolutne nerespektuje, s tim skoncil nekdy v 16. stoleti. Tak si uzivejte malych radosti o kulturnich a jazykovych rozdilech mezi Rusy, Nemci a Cechy, to uz brzo skonci a nasi potomci se pekne budou ucit Koran v arabstine nazpamet.

3 0
možnosti

Příliš v to nevěřím. Buďto by nás museli musulmani napadnout vojensky, což je utopie. Museli by se nějak sjednotit, což při představě spolupracujícího třeba Egypta, Iránu, Turecka mne nechává zcela chladným. Pokud se budou musulmani roztahovat imigrací a porodností, i zde brzy narazí na hranici, kdy i přes multikulturní masáž prostě dostanou ve volbách hlasy strany, jak to říci kulantně "na kraji politického spektra".

0 1
možnosti

My už jsme se, pokud vím, rozhodli. Jsme součástí Evropské unie a Rusko na nás nedosáhne.

0 3
možnosti

8-o

Velmi kuriózní názor...:-/

1 0
možnosti

blog je totálně mimo, nejsme v dobách Napoleona ani Stalina, je tu svoboda a v Rusku také, o čem se pouze jedná je právě Ukrajina a její budoucnost, Západ i Rusko toho chtějí využít, když se Ukrajina připojí k Evropě, nic se nestane, Rusko z toho bude strádat, ale kohoutky ropy nezavře, pro ně je to velmi důležitá část rozpočtu a do číny to neprodají, protože se jim to nevyplatí, tečka

3 0
možnosti

Všechno je lepší, než Rusko. I EU nebo Německo. Do Ruska je sranda se podívat, ale jinak se od nich držet dál.

5 3
možnosti

Co vidite negativniho na Nemecku ?

0 1
možnosti
Foto

Když vidím, jak zas a znovu oprašujete (zdaleka nejen vy) potřebu někam patřit, přičemž jako východisko vlastně uvádíte, že prostě někam patřit musíme a musíme si tudíž vybrat, pak by bylo dobré si uvědomit i jiné aktuální souvislosti. Ostatně ona nutnost "někam patřit" je dána jen a jen existencí politiků s vlastními mocenskými ambicemi. Pokud by to rozhodnutí zůstalo v režii přímých vztahů mezi lidmi a v oblasti finanční a hospodářské mezi firmami, nebylo by "nutné" patřit nikam, neboť by vše fungovalo na základě nikoli politických pohledů, ale obyčejné vzájemné výhodnosti. Jak je to dnes s Německem, to nabízím z jiného úhlu pohledu zde: http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/394468/69-let-po-valce-a-Nemecko-je-zase-na-koni-Misto-Hitlera-ma-Brusel.html

6 3
možnosti

Ona to ani není tak potřeba někam patřit, ale prostá realita, že někde jsme. Vždycky někam budeme patřit historicky, kulturně a obchodně. A krom 50 let anomálie, to bylo přes 1000 let do germánského prostoru.

5 1
možnosti
Foto

Ještě bych zmínil jednu variantu a tou je unie v hranicích V4, tedy Polska, Česka, Maďarska a Slovenska + s možný připojením Sovinska a Chorvatska. Jednak se jedná o kulturně a historicky blízké země, jednak mají podobnou životní úroveň a čekají je podobné výzvy. Ve vazbě s Německem budeme hrát vždy druhé housle. Tady bysme mohli mít spolu s Polskem roli dominantnější. Ekonomicky, populačně a demograficky by se jednalo o suveréně jeden z nejsilnějších Evropských celků - 71 milionů obyvatel HDP okolo 2 bln USD což by bylo nějaké 12 místo na světě. Vojensky ani nemluvě už dnes mají jen Poláci 3 nejsilnější armádu v Evropě.

1 5
možnosti

Neverte Polakum, ty se povazuji za vyvoleny narod.

4 1
možnosti
  • Počet článků 61
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2923x
Vzděláním jaderný fyzik, pragmatický optimista, starosta Dolních Břežan, člen STAN.