Diskuse

Tajemství ztraceného Boeingu MH370

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Letadlo je pranepatrný předmět z hlediska poměru k velikosti zemského povrchu. Jeho lokalizace je uskutečněna na základě radarů a interně (pro piloty) integrovaným GPS. Identifikace letounu pro řídící letového provozu se děje pomocí tzv. odpovídače, instalovaného v letounu. Ten k bodu na obrazovce radaru přidá informaci o letounu.

Pokud se odpovídač vypne, letoun se stává pouhým bodem. Při snížení výšky (někdy na hodně nízkou hladinu, někdy i na kilometry, to podle radarového pokrytí i s ohledem na povrch země v okolí radaru, jeho citlivost, software apod. se může letoun z radaru ztratit.

Pokud se letoun zřítí do moře, na mořském povrchu může sice zůstat několik trosek či jiné stopy, ale není-li zřejmé místo nehody, pak se při velikosti oceánů takový stroj jen těžko hledá, byť by to bylo třeba "jen" na území velikosti ČR. Satelity s orbitální drahou letu sice mohou pomoci, ale ne vždy. Letoun teoreticky mohl spadnout i na zemský povrch a pak je jeho nalezení ještě obtížnější.

Jestli je možné se dovolat na telefony příbuzných, to nevím, na BBC jsem o tom nic nečetl a Blesk nesleduji. Myslím, že před konspiračními teoriemi je dobré dát příležitost trpělivosti. Ta prý i růže přináší.

2 0
možnosti
Foto

I32v14o 94C58i34l44i96c28h

14. 3. 2014 8:17

Vždyť je to nad slunce jasné - unesli je ufouni a přesně za rok je vrátí s vymazanou pamětí na stejné místo, aby pokračovali v letu :-P;-)

2 1
možnosti

Nějak chybí myšlenka, chybí fakta.

Co chtěl autor říct ?

Jediné co jsem se dozvěděl, že autor nemá ponětí jak fungují radary, nemá ponětí o tom jak fungují satelity, jak fungují drony, neví jakou elektroniku nese Boeing 777 a neví spoustu dalších věcí.

2 2
možnosti

No a co? tak to nečtěte! Ať si každý píše co chce. Vy tu nejste od toho, někoho lustrovat.

1 2
možnosti

Přátelská rada: zkuste příště rozlišovat mezi oficiálním prohlášením úřadů a neověřenými výkřiky exhibicionistů. Pak se množství záhad zredukuje na jedinou - že se letadlo zatím nenašlo.

0 0
možnosti
Foto

Článek s typickou rétorikou komunálního politika s pozadím v zahraničním vrcholovém managementu:

"Nicméně i přesto zůstává spousta otevřených otázek." ..."Co se vlastně stalo?" ..."Nevíme. Snad se časem ukáže, co se doopravdy stalo." ...a "naše vědění je stále velmi omezené."

Závěr: autor je typický leštič židlí, na kterých sedí. Vypustí bublinu, aby se zdálo, že něco dělá, že něco řekl a že něco řeší. Ve skutečnosti jen sedí na židli, aby ho z ni nikdo nevykopnul.

Takovíhle jaderní fyzikové zmizelé letadlo nenajdou. Možná by to mohl zkusit v paralelním vesmíru. Už snad nezazněl jen tenhle blábol. Rv

3 2
možnosti