Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tady se podívejte, kolik válek za svoji historii rozpoutaly USA: http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/1099-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek.aspx

Tolik válek za období 200 let nerozpoutal žádný jiný stát na světě.

4 4
možnosti
Foto

A seznam válek, rozpoutaných SSSR, by nebyl?

2 2
možnosti

Ještě jedna souvislost Vám uniká. Začátek nového tisíciletí- Rusko získává nadvládu nad Krymem, Německo získává nadvládu nad západní Evropou. Obojí bez jediného výstřelu;-D

0 0
možnosti

Orientace na Rusko nám nikdy nic nepřinesla - protože nikdy žádná nebyla, byli jsme jednu dobu, minimální období svých dějin z logiky výsledků druhé světové války satelitem Sovětského svazu.

Orinetaci na Rusko jsme tu nikdy neměli, Ruskou armádu naposledy za Napoleonských válek a z geografické dannosti jsme Rusy nemuseli nikdy řešit - ty moudré věty o orientaci na Rusko jsou na pět ze znalostí žáka ZŠ

1 6
možnosti
Foto

Víte, kdo byli mladočeši v 19. století? Co se přikláněli k jakémusi dubisku? O ruském anarchistu Bakuninovi, který patrně stojí za povstáním v r. 1848, jehož úkolem bylo už tenkrát "osvobodit" bratry Čechy z rakouského područí a přičlenit je k Rusku?

Rusko bylo centrem SSSR, úřední jazyk ruský, hlavní město Moskva - takže pokud někdo řekne, že Rusko = SSSR, není tak daleko od pravdy. Neboť imperialistická politika Kremlu se už pomalu 200 let nezměnila.

3 1
možnosti
Foto

Karma! Perfektní.

5 1
možnosti

J18i43ř37í 75V63a86c74a

3. 8. 2014 13:38

Slyšel jste někdy Hitlera? Jeho dikce a obsah nesedí s tím, jak klidně a pragmaticky se vyjadřuje Putin.

Přečtěte si některý jeho projev - celý.

A poslechněte si projevy Ukrajinců. Třeba Ljaško.

11 2
možnosti

2010 - sousedka si zlomila nohu

2012 - soused porazil svého posledního čuníka

2014 - svět se zbláznil

4 1
možnosti
Foto

2015 - pan Horák nastupuje v Kosmonosech.

1 2
možnosti

Autore a melo nacisticke Nemecko takoveho ozralu jako Jelcina ? Proc vam to vypadlo z prehledu. Jestli chcete menit kurs politiky, musite se nechat zvolit a postupovat a postupovat a pak na neco narazite a uvedomite jak jste dnes blabolil.!

7 5
možnosti

Doporučuju prostudovat tyto 2 grafy:

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ukraine_Wahlen_2004_2.png

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B9_%D1%82%D1%83%D1%80_%28%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8_%D0%BF%D0%BE_%D0%BE%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D0%BC%29.png

Jedno jsou výsledky voleb z roku 2004, druhé z roku 2010. Podle mého názoru udělal Porošenko chybu, že chce východ dobýt armádou - obyvatelstvo ho teď bere jako agresora. Porošenko ml po zvolení jedinečnou šanci - měl zahájit dialog, jenže odmítal jednat se zástupci povstalců.

Jinak co je zajímavé na těch výsledcích z roku 2004 - Janukovič měl v Luhanské a Doněcké oblasti vyšší podporu než na Krymu.

6 1
možnosti

..... se obávám, že konkrétně Vaše fakta neříkají NIC,- historické souvislosti, a bylo jich zde uvedeno neurekom, nejsou klíčem jak rozumově tento konflikt uchopit,- tyto historické paralely pouze navozují zdání, že tomu tak skutečně je, nebo to tak má být, někteří autoři dokonce tvrdí a jsou o tom přesvědčeni, že to tak MUSÍ být ! ..... snad právě z tohoto důvodu je pak politika Ruska srovnávána s politikou diktátorských režimů v minulosti.  Pokud by jste této tezi zcela propadl, pak musíte zkoumat historii válek již od Antiky, přes Středověk až po Novověk, čímž logicky narazíte na válečné střety v Evropě, Asii i Americe ......a jaká podobenství pak přiřknete těmto konfliktům ?!?  

.... v tomto konkrétním případě bych se spíše zabýval "politikou mocností" (jak uvádíte geopolitikou) a jejím vývojem za poslední dekádu. ...... a nezapomeňte, optimismus,- to je nedostatek informací !

10 4
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS